Motivatiebrief online marketeer

Bekijk deze voorbeeld motivatiebrief voor een online marketeer en gebruik het enkel om inspiratie op te doen voor het schrijven van je eigen brief. Het belangrijkste is om toe te lichten waarom je interesse hebt in een bepaalde functie en probeer ze te overtuigen dat jij de topper bent naar wie ze op zoek zijn. Meer informatie nodig? Bekijk ons stappenplan!


——————-

Jeroen de Vries
Hekbootkade 225
7865 TT Amsterdam

Salem Sociale Marketing
Veerstraat 1 5367 KA Zaandam

Amsterdam, 28 Januari 2016

Betreft: sollicitatie online marketeer

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik graag solliciteren naar de functie van online marketeer bij Salem Sociale Marketing. Uw advertentie kwam via social media voorbij en ik raakte direct geïnteresseerd in wat u te bieden heeft. Vandaar dat ik direct besloot te solliciteren.

Mijn naam is Jeroen de Vries, een alleenstaande vader van 36 jaar. Mijn kinderen wonen bij hun moeder en de weekenden mogen zij bij mij logeren. Na de scheiding verloor ik mijn baan. Ik werkte als communicatie adviseur bij Van Sloten Berkheij in Amsterdam. Het was moeilijk om in deze periode te focussen op het vinden van een nieuwe baan. In plaats daarvan heb ik mij via het UWV toegelegd op het volgen van cursussen en heb ik een opleiding in Online Marketing afgerond. Hier wil ik mij nu op gaan richten.

Mijn periode als werkloze man heb ik goed benut door zoveel mogelijk te leren. Ik heb alle social media zelf uitgeplozen en ben er tot in het detail mee aan de slag gegaan. Vervolgens heb ik de nodige cursussen en de opleiding gevolgd om daadwerkelijk alle welbekende kneepjes van het vak te leren. Nu heb ik het gevoel dat ik klaar ben om deze spannende uitdaging aan te gaan en te zien wat ik in de praktijk kan betekenen.

Uw advertentie op social media sprak mij vooral aan omdat u zoekt naar iemand die creatief is en vooral out of the box denkt. Ik denk dat ik in de periode als werkloze heb laten zien hoe ver mijn out of the box denken reikt. Ik heb het maximale uit mezelf gehaald om een betere versie van mezelf neer te kunnen zetten voor de toekomst.

Ik kan vanzelfsprekend niet zeggen dat ik een jarenlange ervaring heb, maar ik heb mij wel optimaal ingezet om mij alle theorie eigen te maken. Hierop ben ik nu op zoek naar een leuk bedrijf dat mij de kans en het vertrouwen wil bieden om dit om te zetten naar de praktijk. Ik weet zeker dat ik in de praktijk veel kan betekenen en kijk dan ook uit naar deze nieuwe uitdaging die mijn toekomst een andere wending geeft. Ik zou heel graag eens langskomen voor een begeleidend sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet, Jeroen de Vries

Hoe vond je deze brief?