Motivatiebrief leerling kok

Bekijk deze voorbeeld motivatiebrief voor een leerling kok en gebruik het enkel om inspiratie op te doen voor het schrijven van je eigen brief. Het belangrijkste is om toe te lichten waarom je interesse hebt in een bepaalde functie en probeer ze te overtuigen dat jij culinaire topper bent naar wie ze op zoek zijn. Meer informatie nodig? Bekijk ons stappenplan!


—————–

Jeroen de Vries
Hekbootkade 225
7865 TT Amsterdam

Restaurant Bolda
Veerstraat 1 5367 KA Zaandam

Amsterdam, 28 Januari 2016

Betreft: sollicitatie leerling kok

Geachte heer, mevrouw,

Graag wil ik hierbij solliciteren naar de functie van zelfstandig werkend kok bij Restaurant Bolda. Ik werk al binnen uw onderneming, als ober. Nu heb ik mijn koksopleiding afgerond en wil ik graag promotie maken.

Voor de volledigheid zal ik mij toch voorstellen. Ik ben Jeroen de Vries, 24 jaar en woonachtig in Amsterdam. Inmiddels werk ik al vier jaar bij Restaurant Bolda en ik voer het werk met veel plezier uit. Van begin af aan heeft het restaurant mij ondersteund bij het behalen van mijn koksdiploma. Nu is deze daadwerkelijk heb behaald wilt ik graag in de keuken aan de slag gaan.

Na de middelbare school heb ik eerst vier jaar de bakkersopleiding gevolgd. Ik heb mijn diploma behaald, maar ik was er tijdens mijn opleiding toch achter gekomen dat het koken beter bij mij past. Ik ben hierop de koksopleiding in Amsterdam gaan volgen. Tijdens deze opleiding ben ik in de avonden en weekenden actief geweest als ober bij Restaurant Bolda.

Het is vanzelfsprekend dat ik het restaurant al goed ken. Ik voer hier al ruim vier jaar mijn werk met veel plezier uit. Het team collega’s is erg hecht en het voelt dan ook echt als thuis komen wanneer ik naar mijn werk ga. Ik zou dan ook niets liever willen dan onderdeel blijven uitmaken van dit professionele team. Daarnaast ben ik natuurlijk ook goed bekend met het menu dat gevoerd wordt in het restaurant.

Ik hoop dat u mij de kans wilt geven om mijzelf opnieuw te bewijzen, in een andere functie binnen hetzelfde restaurant. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging op een vertrouwd front, in een omgeving die voor mij veilig en prettig aanvoelt. Ik ben klaar om de aangeleerde theorie in de praktijk te gaan brengen en wil dit heel graag doen bij Restaurant Bolda in Zaandam. Uiteraard kom ik graag eens langs het kantoor om voor deze nieuwe functie een sollicitatiegesprek te komen voeren.

Met vriendelijke groet,

Jeroen de Vries

Hoe vond je deze brief?