Motivatiebrief leerkracht basisonderwijs

Bekijk deze voorbeeld motivatiebrief voor een leerkracht basisonderwijs en gebruik het enkel om inspiratie op te doen voor het schrijven van je eigen brief. Het belangrijkste is om toe te lichten waarom je interesse hebt in een bepaalde functie en probeer ze te overtuigen dat jij de topper bent naar wie ze op zoek zijn. Meer informatie nodig? Bekijk ons stappenplan!


—————

Jeroen de Vries
Hekbootkade 225
7865 TT Amsterdam

O.B.S. De Pannenkoek
Veerstraat 1 5367 KA Zaandam

Amsterdam, 28 Januari 2016

Betreft: sollicitatie leerkracht basisonderwijs

Geachte heer, mevrouw,

Hierbij wil ik graag solliciteren naar de functie van leerkracht bij O.B.S. De Pannenkoek. Gisteren was ik bij u voor een gesprek over mijn dochter, Eef de Vries, en tijdens dit gesprek hebben wij het ook over deze openstaande vacature gehad. Op uw aanraden schrijf ik u hierbij mijn enthousiaste sollicitatie.

Mijn naam is Jeroen de Vries, 38 jaar en woonachtig in Amsterdam. Zoals bij u bekend is, woont mijn dochter bij haar moeder in Zaandam. Zij zit momenteel in groep 5 van uw basisschool. Ik ben dan ook goed bekend met de school en de leerkrachten die al les hebben gegeven aan mijn dochter. Volgend jaar zal ook mijn zoon starten op O.B.S. De Pannenkoek.

Ik heb de PABO gevolgd om leraar in het basisonderwijs te worden. Ik heb altijd voor ogen gehad om les te geven aan de laatste groepen van de basisschool, maar uiteindelijk kreeg ik een baan als leerkracht van groep 4 bij O.B.S. De Sprinter in Amsterdam. Ik ben erg blij dat ik mijn mening heb bijgesteld, want groep 4 is een fantastische groep om mee te werken. Hierin kan ik mijzelf volledig kwijt en ik voel dat mijn kwaliteiten perfect aansluiten bij wat er van een leerkracht van deze groep wordt verwacht.

U bent op zoek naar een leerkracht voor de gemengde groep 4/5. Ik ben zeker enthousiast geraakt over het voorstel om eens na te denken over deze baan. Natuurlijk zou ik ook niets liever willen dan wat dichter bij mijn kinderen te zijn doordeweeks en dit is direct een belangrijk bijkomend voordeel van deze baan. Ik zie het dan ook zeker zitten om voor uw basisschool aan de slag te gaan als leerkracht.

Ik heb een goede ervaring als leerkracht van groep 4 en als invalskracht in verreweg de meeste andere groepen. Hierdoor denk ik dan ik een goede aanvulling op uw team van leerkrachten ben. Ik kijk uit naar een nieuwe uitdaging en ga deze graag aan op O.B.S. De Pannenkoek. Natuurlijk kom ik graag eens langs voor een sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Jeroen de Vries

Hoe vond je deze brief?