Motivatiebrief ICT programmeur

Bekijk deze voorbeeld motivatiebrief voor een ICT programmeur en gebruik het enkel om inspiratie op te doen voor het schrijven van je eigen brief. Het belangrijkste is om toe te lichten waarom je interesse hebt in een bepaalde functie en probeer ze te overtuigen dat jij de topper bent naar wie ze op zoek zijn. Meer informatie nodig? Bekijk ons stappenplan!


——————–

Jeroen de Vries
Hekbootkade 225
7865 TT Amsterdam

ICT Solutions 4U
Veerstraat 1 5367 KA Zaandam

Amsterdam, 28 Januari 2016

Betreft: sollicitatie ICT programmeur

Geachte heer, mevrouw,

Vanmorgen ontving ik via JobAlert een melding over uw vacature. Dit programma is bedoeld om passende vacatures voor te stellen, maar dit werkt in verreweg de meeste gevallen niet. De verrassing was dan ook groot toen ik een vacature kreeg die wel bij mij past, namelijk die van ICT programmeur bij ICT Solutions 4U.

Ik zal mij eerst introduceren. Mijn naam is Jeroen de Vries. Ik ben 28 jaar en woon samen met mijn vriendin in Amsterdam. Momenteel werk ik als ICT adviseur bij Hectone ICT in de hoofdstad. Ondanks dat ik dit een prachtige baan vind gaat mijn voorkeur toch uit naar een functie als ICT programmeur binnen een jong en innovatief bedrijf. Juist daarom maakte uw vacature direct een grote indruk op mij.

Na de middelbare school ben ik begonnen met de opleiding Netwerkbeheerder, welke ik heb aangevuld met de opleiding Netwerktechnieken. Vervolgens ben ik de opleiding ICT-beheerder gaan volgen aan het HBO in Amsterdam. Tot slot heb ik mij verder ontwikkeld tot professioneel ICT programmeur. Helaas kon ik hier niet snel een baan in vinden, waardoor ik uiteindelijk terecht ben gekomen binnen mijn huidige team, als ICT adviseur. Van begin af aan heb ik steeds in meer of mindere mate gezocht naar een beter passende baan, en naar mijn mening biedt u deze nu aan.

Uw vacature spreekt mij aan, omdat de functieomschrijving precies past bij wat ik zoek. Al mijn aangeboren en aangeleerde talenten komen als vereisten naar voren in uw advertentie en dit zegt mij dat deze baan perfect is voor mij. Ik zie het dan ook als een ideale kans om alles uit mezelf te kunnen halen in een nieuwe functie.

Ik heb een ruime ervaring in de ICT branche en heb natuurlijk de nodige opleidingen gevolgd om mijzelf zo veel mogelijk te ontwikkelen op dit gebied. Ik denk dan ook dat ik een goede catch voor uw onderneming zou zijn en dat ik een belangrijke rol binnen uw professionele team kan gaan spelen. Ik kijk uit naar een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,
Jeroen de Vries

Hoe vond je deze brief?