Motivatiebrief administratief medewerker

Bekijk deze voorbeeld motivatiebrief voor een administratief medewerker en gebruik het enkel om inspiratie op te doen voor het schrijven van je eigen brief. Het belangrijkste is om toe te lichten waarom je interesse hebt in een bepaalde functie en probeer ze te overtuigen dat jij de administratieve topper bent naar wie ze op zoek zijn. Meer informatie nodig? Bekijk ons stappenplan!

————————–

Jeroen de Vries
Kadelaan 225
7865 TT Zoetermeer

Koopman Administratie
Veerstraat 1 5367 KA Zaandam

Amsterdam, 28 Januari 2016

Betreft: sollicitatie administratief medewerker

Geachte heer, mevrouw,

Middels dit schrijven wil ik graag solliciteren naar de functie van administratief medewerker bij Koopman Administratie. Mijn voormalig werkgever, Administratiekantoor Telder te Amsterdam, wees mij op uw vacature, daar er na reorganisatie geen plek meer voor mij is binnen deze onderneming.

Mijn naam is Jeroen de Vries, 48 jaar en woonachtig in Amsterdam. De afgelopen jaren heb ik met veel plezier de meest uiteenlopende administratieve werkzaamheden uitgevoerd bij Telder. Hierbij heb ik alle gelegenheid gekregen om mijzelf te ontwikkelen, en heb ik enkele interessante cursussen mogen volgen. Vooral de cursus Boekhouden in de Praktijk heeft mijn niveau als administratief medewerker aanzienlijk verbeterd.

Na mijn basisopleiding Administratie heb ik HRM op Hbo-niveau gestudeerd. Deze opleiding heb ik aangevuld met kwalificaties en modules op het gebied van communicatie. Na deze studies ben ik bij een internationaal concern gaan werken op de P&O afdeling. Na bijna twintig jaar met veel plezier gewerkt te hebben op deze unit was ik aan een nieuwe uitdaging toe, welke ik heb gevonden bij Telder. Helaas heeft de economische crisis ervoor gezorgd dat deze organisatie sinds kort geen plaats meer voor mij heeft.

In de functie van administratief medewerker heb ik de uitdaging gevonden die ik nodig had om er voor mijzelf meer uit te halen. Ik zocht naar plezier, passie, uitdaging en socialiteit in een baan, en deze vond ik op het moment dat ik aan de slag ging als administratief medewerker. Ik heb mijn sociale vaardigheden op kunnen halen, mijn kunde met betrekking tot bedrijfs- en salarisadministratie kunnen optimaliseren en mijzelf opnieuw kunnen bewijzen in de rol van administratief professional.

Graag zou ik deze functie met dezelfde gedrevenheid willen blijven uitvoeren, maar dan in een nieuw bedrijf. Ik ben dan ook zeer erkentelijk dat mijn voormalig werkgever zich heeft ingezet om een passende vacature voor mij te vinden. Ik kijk er bijzonder naar uit om eens kennis te maken met uw onderneming, mogelijk voor een aangenaam sollicitatiegesprek.

Met vriendelijke groet,

Jeroen de Vries

Hoe vond je deze brief?